GEEN WACHTLIJST, SNEL GEHOLPEN

VEEGBEWIJS VOOR VERZEKERING

GEEN VOORRIJKOSTEN

Mechanische ventilatie reinigen Roosendaal

Wij reinigen uw mechanisch ventilatiesysteem!

Mechanische ventilatie reinigen Roosendaal

Mechanische ventilatie reinigen Roosendaal? De meeste ventilatiesystemen draaien continu, wat betekent dat de ventilatoren en luchtkanalen na verloop van tijd vies worden. Dit leidt tot een verminderde efficiëntie van uw systeem.

Vuil in de ventilatiesystemen heeft een negatief effect op de luchtkwaliteit binnenshuis. Het bevordert de groei en verspreiding van schimmels en bacteriën. Het inademen van deze vervuilde lucht kan schadelijk zijn voor uw gezondheid en die van uw medebewoners.

Het wordt aangeraden om mechanische ventilaties ten minste elke vier jaar te laten reinigen. Een professionele reiniging verlengt niet alleen de levensduur van de ventilatiebox, maar ook die van de luchtkanalen.

Heeft u interesse in een reinigingsdienst voor uw ventilatiesysteem? Neem dan contact op met een medewerker van Schoorsteenveger Roosendaal via 0165 205 740. Wij helpen u graag verder met mechanische ventilatiekanaal reinigen Roosendaal!

Mechanische ventilatie schoonmaken

Het is essentieel om uw ventilatiesysteem met regelmaat te laten onderhouden. Wij adviseren om gespecialiseerde reiniging van uw ventilatiesystemen om de vier jaar te laten uitvoeren. Voor ventilatieboxen is het verstandig dit om de twee jaar te doen.

Tijdens onze onderhoudssessie zorgen we voor een grondige reiniging van de ventilatiebox en controleren we de ventielen en luchtkanalen.

Daarbij testen wij ook de zuigkracht van uw systeem en stellen het optimaal af. Na ons bezoek kunt u erop vertrouwen dat uw ventilatiesysteem weer naar behoren werkt.

Zorg ervoor dat u uw systeem geregeld laat onderhouden, zodat het efficiënt vervuilde lucht afvoert. Plan een afspraak in via 0165 205 740.

Ventilatiesysteem reinigen

Er zijn verschillende situaties waarin het raadzaam is om uw ventilatiesysteem te laten controleren en reinigen. Merkt u bijvoorbeeld een opmerkelijke toename van stof of schimmelsporen? Vaak is een ongereinigd ventilatiesysteem de boosdoener.

Wanneer een ventilatiesysteem niet regelmatig wordt onderhouden, kan dit gevolgen hebben voor uw welzijn en dat van uw medebewoners. Klachten zoals een droge keel, een verstopte neus, regelmatig hoesten of allergische symptomen kunnen optreden.

Het is ook verstandig om uw systeem te reinigen als het luider wordt, als er donkere kringen rond de ventilator verschijnen of als er een onaangename geur uit het systeem komt.

We adviseren om uw ventilatiesysteem ten minste eens in de vier jaar te laten reinigen. Wilt u een afspraak inplannen? Neem dan contact met ons op via 0165 205 740.

Ventilatie reinigen

Er zijn diverse momenten wanneer u uw ventilatie moet laten reinigen. Heeft u bijvoorbeeld last van uitzonderlijk veel stof of schimmel? In veel gevallen zien we dat een vervuild ventilatiesysteem hier de oorzaak van is.

Een slecht-onderhouden ventilatiesysteem heeft negatieve effecten op de gezondheid van u en uw huisgenoten. Zo kunt u last krijgen van een droge keel, een snotneus, veelvoudig hoesten of allergische reacties.

Een ventilatiereiniging is ook aan te raden wanneer het apparaat meer geluid gaat maken, op het moment dat er donkergekleurde kringen ontstaan op of rondom de ventilator of wanneer er een nare lucht uit het apparaat komt.

Wij raden u aan uw ventilatiesysteem minimaal een keer in de vier jaar te laten reinigen. Wilt u een afspraak maken? Neem dan snel contact op via 0165 205 740.

Zelf mechanische ventilatie schoonmaken

Hoewel het mogelijk is om zelf uw mechanische ventilatie te onderhouden, is het geen eenvoudige taak. Onze experts bij Schoorsteenveger Roosendaal hebben enkele aanwijzingen opgesteld om u te helpen bij het zelf reinigen van uw ventilatiesysteem.

Zorg er voor het reinigen voor dat het systeem uitgeschakeld is en losgekoppeld van het elektriciteitsnet. Begin met het reinigen van de ventilatiebox.

Maak de ventilatiebox open en verwijder los vuil met een stofzuiger of een vochtige doek. Mochten er hardnekkige vuilresten zijn, gebruik dan voorzichtig een platte schroevendraaier of spatel om deze te verwijderen. Sluit de box vervolgens weer.

Vervolgens gaat u verder met het schoonmaken van de ventielen. Deze kunnen meestal gemakkelijk worden losgemaakt. Reinig ze met een natte doek en plaats ze terug wanneer ze schoon zijn.

Haal de kap van het ventilatierooster en zuig het interieur uit. Maak het rooster en de kap vervolgens schoon met een vochtige doek en monteer alles weer.

Voor systemen met een WTW-unit, controleer de filters. Deze kunnen een keer worden gereinigd en moeten daarna worden vervangen. Afhankelijk van hoe vuil ze zijn, is het raadzaam om ze minstens elke zes maanden schoon te maken of te vervangen.

Als laatste stap, reinigt u de luchtkanalen met uw stofzuiger. Wees voorzichtig en forceer niets.

Na alle stappen te hebben doorlopen, zou uw ventilatiesysteem weer schoon moeten zijn. Zorg ervoor dat alles droog is voordat u het systeem weer aansluit en inschakelt.

Mocht uw systeem na het schoonmaken meer geluid maken, schakel het dan onmiddellijk uit en neem contact op via 0165 205 740.

Onderhoud ventilatiesystemen

U kunt bij ons terecht voor het deskundig onderhoud van uw ventilatiesysteem. Tijdens zo’n onderhoudssessie richten wij ons op drie cruciale componenten.

Allereerst richten we onze aandacht op de ventilatiebox. Dit is de motor achter uw luchtventilatiesysteem. We zorgen ervoor dat dit component grondig wordt schoongemaakt en optimaal afgesteld.

Vervolgens inspecteren we de afzuigventielen en -punten, die u doorgaans zichtbaar in uw woning ziet. Ze zijn verbonden met de ventilatiekanalen die zich in de muren of plafonds bevinden.

Tenslotte, pakken we de ventilatiekanalen aan. Deze buizen spelen een cruciale rol in het mechanische ventilatieproces. Ze voeren vervuilde lucht uit het huis via een rooster naar de ventilatiebox. Bij systemen met warmteterugwinning verspreiden ze ook schone lucht door de woning.

Om te garanderen dat uw systeem diepgaand gereinigd wordt en optimaal functioneert, neem contact op via 0165 205 740 voor een afspraak met een van onze experts van Schoorsteenveger Roosendaal. We staan voor u klaar!

Onderhoud mechanische ventilatie

Er zijn verschillende methoden om een mechanisch ventilatiesysteem te onderhouden. De technici van Schoorsteenveger Roosendaal hebben de juiste tools om elk systeem en de bijbehorende luchtkanalen grondig te reinigen.

Wanneer we uw ventilatie reinigen, hanteren we de roterende borsteltechniek. Hierbij gebruiken we een borstel met een draaiende kop. Deze borstel zorgt ervoor dat al het vuil van de wanden van het ventilatiekanaal losraakt.

Na deze stap gebruiken we een gespecialiseerd afzuigsysteem. Dit krachtige apparaat zuigt het losgemaakte vuil op, waardoor de kanalen weer volledig schoon worden. Na het reinigingsproces zorgen we dat alles weer netjes achtergelaten wordt.

Door regelmatig onderhoud aan uw ventilatiesysteem verzekert u zichzelf van een efficiënt werkend systeem en een gezonde luchtkwaliteit binnenshuis. Bovendien verlengt u de levensduur van uw apparaat.

Is uw mechanische ventilatie toe aan een reiniging? Neem dan contact op via 0165 205 740 om direct een afspraak in te plannen!

Achterstallig onderhoud mechanische ventilatie

Een studie door Klimaatbureau HIER toont aan dat meer dan 2 miljoen woningen in Nederland beschikken over een verouderd ventilatiesysteem. Bovendien ontbreekt bij veel van deze systemen regelmatig onderhoud.

Verwaarlozing in het onderhoud van mechanische ventilatiesystemen kan verschillende consequenties hebben, zowel direct als op de langere termijn.

Een prominente consequentie is de nadelige impact op de gezondheid van de bewoners. De toename van vocht en stof in de lucht bevordert de groei en verspreiding van schimmels en bacteriën. Het inademen van deze lucht kan schadelijk zijn.

Wanneer een systeem niet regelmatig wordt onderhouden, vermindert de functionaliteit aanzienlijk. Vuil en stof accumuleren, waardoor de prestaties na slechts 2 jaar al met 20-30% kunnen verminderen.

Een hogere luchtvochtigheid maakt het lastiger om de binnentemperatuur te reguleren. De verwarming moet harder werken, en de ventilatie-eenheid verbruikt meer energie, wat leidt tot hogere energiekosten.

Is uw mechanische ventilatie toe aan een grondige reiniging? Bel ons dan op 0165 205 740. Onze specialisten staan klaar om u te helpen!

WTW onderhoud

Een WTW-eenheid, oftewel warmteterugwin-unit, ventileert uw woning zonder warmteverlies. Het heeft twee kerntaken: het afvoeren van vervuilde lucht en het aanvoeren van verse lucht.

Het is cruciaal om de WTW-eenheid in optimale conditie te houden. Vervuilde binnenlucht kan diverse gezondheidsproblemen veroorzaken, zoals hoofdpijn, benauwdheid, en (chronische) verkoudheid.

We adviseren om uw WTW-eenheid elke twee jaar te laten reinigen. Zo blijft het systeem in topconditie. Door regulier onderhoud verlengt u de levensduur van de ventilatie-eenheid en bijbehorende kanalen.

Wenst u een onderhoudsbeurt voor uw WTW-eenheid? Bel dan NU op 0165 205 740 voor een afspraak.

Mechanische ventilatie reinigen kosten

Het is essentieel om uw ventilatiesysteem periodiek te laten reinigen. Wij bieden een vast tarief voor deze service.

Voor een uitgebreide reiniging vragen wij een bedrag van €170, inclusief BTW.

Tijdens deze servicebeurt wordt de ventilatie-eenheid zorgvuldig schoongemaakt. Ook worden de ventielen en luchtkanalen gecheckt en gereinigd.

Wilt u een reiniging door Schoorsteenveger Roosendaal? Neem contact op via 0165 205 740. We verzorgen graag de reiniging van uw mechanische ventilatie in Roosendaal!

Wilt u veilig en verantwoord stoken?

Bel nu voor gratis advies!

Onze Schoorsteenvegerdiensten

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteenveger

Bent u opzoek naar een schoorsteenveger in Roosendaal? Neem direct contact op!

blurb-img-schoorsteenveger

Vogelnest verwijderen

Zit er een vogelnest in uw schoorsteen? Wij helpen u graag bij het verwijderen van het nest.

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteenbrand

Wilt u een schoorsteenbrand voorkomen? Laat uw schoorsteen dan regelmatig reinigen.

blurb-img-schoorsteenveger

Zelf schoorsteenvegen

Wilt u zelf uw schoorsteen vegen? Neem dan een kijkje op onze pagina over schoorsteenvegen.

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteeninspectie

Wilt u een schoorsteeninspectie laten uitvoeren? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Roosendaal.

blurb-img-schoorsteenveger

Creosoot verwijderen

Heeft u te maken met creosoot in uw schoorsteen? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Roosendaal.

Werkwijze Schoorsteenveger Roosendaal

\

1.

Afspraak

Via telefoon/mail plannen we een afspraak.

\

2.

Vegen

Wij vegen uw schoorsteen/rookkanalen.

\

3.

Veilig stoken

U kunt weer veilig & verantwoord stoken.

Veelgestelde Vragen

Waarom moet ik mijn schoorsteen laten vegen?

Een reden waarom u uw schoorsteen moet laten vegen is voor de veiligheid van u en uw huisgenoten. Het risico op een schoorsteenbrand is vele malen kleiner bij een schone schoorsteen.

Daarnaast is een schone schoorsteen beter voor het milieu! Een schone schoorsteen stoot namelijk minder schadelijke stoffen uit.

Hoe vaak moet ik mijn schoorsteen vegen?
Dit hangt af van hoe vaak u gebruik maakt van uw schoorsteen. Gebruikt u de schoorsteen dagelijks? Dan raden wij u aan om uw schoorsteen minimaal twee keer per jaar te laten vegen. Op het moment u de schoorsteen niet dagelijks gebruikt, raden wij u aan dit minimaal één keer per jaar te doen.

Twijfelt u of u uw schoorsteen moet laten vegen? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Roosendaal via 0165 205 740. Wij helpen u graag!

Wanneer moet ik de schoorsteenveger bellen?

U kunt uw schoorsteen het hele jaar door laten vegen. Houdt er rekening mee dat het een stuk drukker is aan het einde van het jaar! Maak daarom tijdig een afspraak. Het is ook mogelijk om uw schoorsteen in de zomer te laten vegen!

Hoe stook ik op een veilige en gezonde manier?

De manier van stoken heeft veel invloed op het vrijkomen van schadelijke stoffen. Een aantal tips om goed te stoken:

  • Een haard of kachel op gas is minder schadelijk dan een haard of kachel op hout.
  • Laat uw toestel en schoorsteen installeren door een erkende installateur.
  • Laat uw schoorsteen minstens eenmaal per jaar vegen.
  • Stook alleen geschikte brandstoffen.
  • Stook niet bij mistig of windstil weer.
Kan de schoorsteenveger mijn schoorsteen inspecteren?
Ja, dat kan zeker. Tijdens een schoorsteen inspectie controleren wij uw schoorsteen onder andere op beschadigingen, losgeraakt steen of lood, scheuren in de bovenplaat en opstoppingen in het schoorsteenkanaal. Door deze problemen tijdig te signaleren, wordt grote schade voorkomen.

Wilt u een schoorsteen inspectie laten uitvoeren? Bel dan gerust met Schoorsteenveger Roosendaal op 0165 205 740.

Is een haard of kachel slecht voor het milieu?
Dat is afhankelijk van uw haard of kachel. Tijdens het stoken van hout of andere vaste brandstoffen komen veel stoffen vrij, zowel binnen- als buitenshuis. Deze stoffen kunnen schadelijk zijn voor het milieu, voor de gezondheid; ze kunnen leiden tot overlast voor omwonenden.

Om deze negatieve effecten zo klein mogelijk te houden, raden wij u aan goed na te denken over de brandstof van uw haard of kachel. Haarden en kachels op aardgas stoten relatief weinig schadelijke stoffen uit en is dus minder schadelijk dan een haard of kachel op hout.

Hoe voorkom ik een schoorsteenbrand?
Een schoorsteenbrand is erg vervelend. De kans op een schoorsteenbrand is aanzienlijk kleiner wanneer een schoorsteen goed onderhouden wordt. Een schone schoorsteen kan niet in brand vliegen!

Laat uw schoorsteen daarom één of twee keer per jaar vegen door een ervaren schoorsteenveger. Een schoorsteenveger kijkt ook uit naar andere mankementen in of aan uw schoorsteen, zoals scheuren of lekken.

Wilt u een schoorsteenbrand voorkomen? Wij helpen u hier graag bij! Neem contact op met Schoorsteenveger Roosendaal via 0165 205 740.

Kan ik zelf mijn schoorsteen vegen?

Dat is mogelijk. Echter heeft u, wanneer u uw schoorsteen laat vegen door een ervaren schoorsteenveger, wel de zekerheid dat dit op een goede manier gedaan is.

Daarnaast krijgt u van de schoorsteenveger een bewijs van vegen. Uw verzekeraar kan naar dit bewijs vragen op het moment dat u te maken krijgt met brand in uw haard, kachel of schoorsteen.

Wat doe ik als er zwarte rook uit mijn schoorsteen komt?
Zwarte rook uit een schoorsteen is een effect van slecht stoken. Donkere rook betekent een onvolledig verbrandingsproces. In veel gevallen zien we dat dit komt door een slecht trekkende schoorsteen, te weinig luchttoevoer of ongeschikt brandstof.

Witte of kleurloze rook betekent veelal dat het verbrandingsproces goed verloopt.

Ben ik verzekerd bij schoorsteenbrand?
In veruit de meeste gevallen wel. Sommige verzekeraars willen een bewijs van vegen zien. Wij raden u daarom aan het bewijs van de schoorsteenveger ten alle tijden te bewaren.

Wilt u zeker zijn dat u verzekerd bent bij schoorsteenbrand? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Roosendaal via 0165 205 740.

Wat doe ik als er een vogelnest in mijn schoorsteen zit?
Op het moment dat er een nestje in uw schoorsteen zit, raden wij u aan de hulp in te schakelen van een ervaren schoorsteenveger.

U mag een vogelnest niet zomaar verwijderen. Wanneer de vogels in het broedseizoen zijn, dan moet u deze periode eerst wachten. Pas na afloop van het broedseizoen mag het vogelnest verwijdert worden. Dit staat beschreven in de Wet natuurbescherming.

Tarieven Schoorsteenvegen Roosendaal

Houtkachel

  • inclusief arbeid en btw
  • geen voorrijkosten

78,-

Pelletkachel

88,-

Rieten dak

98,-

Klanten Zeggen

Schoorsteenveger Roosendaal heeft bij mij mijn open haard en schoorsteen geveegd. Goede service tegen een schappelijke prijs!

Paul

uit Roosendaal

Al jaren onze vaste schoorsteenveger. Wij zijn meer dan tevreden!

Bastiaan

uit Roosendaal

Vanuit mijn haard kwam er rook de woonkamer in. Op zeer korte termijn had Schoorsteenveger Roosendaal nog een plekje om onze rookkanalen te inspecteren. Na een inspectie bleek dat onze schoorsteen alleen geveegd moest worden. Fijn geholpen door de vriendelijke man.

Rianne

uit Roosendaal

Twee keer per jaar komt er een schoorsteenveger van Schoorsteenveger Roosendaal mijn rookkanalen vegen. Elke keer goed geregeld!

Karel

uit Roosendaal

Onze Partners

Wilt u veilig en verantwoord stoken?

Bel nu voor gratis advies!

Call Now Button