GEEN WACHTLIJST, SNEL GEHOLPEN

VEEGBEWIJS VOOR VERZEKERING

GEEN VOORRIJKOSTEN

Schoorsteen vegen van binnenuit

Wij vegen uw schoorsteen en andere rookkanalen!

Schoorsteen vegen van binnenuit

Schoorsteen vegen van binnenuit is mogelijk mits er genoeg ruimte beschikbaar is bij uw open haard of kachel. Voor deze methode maakt de schoorsteenveger gebruik van speciale gereedschappen zoals veegstokken en borstels.

Een groot voordeel hiervan is de efficiëntie: de schoorsteenveger hoeft niet het dak op, wat tijd scheelt en het gebruik van ladders of hoogwerkers overbodig maakt.

Beneden kan de schoorsteenveger het reinigingsproces nauwlettend monitoren. Als er aanzienlijke hoeveelheden roet of vuil naar beneden vallen, kan er direct worden opgeruimd en gestofzuigd. Na de reiniging wordt de ruimte schoon achtergelaten, zodat u direct weer van uw warmtebron kunt genieten.

Wilt u dat wij uw schoorsteen vegen van binnenuit? Wij komen graag langs voor een evaluatie en om de beste aanpak voor u te bepalen.

Waarom schoorsteen van binnenuit schoonmaken?

In bepaalde situaties is het voor de schoorsteenveger veiliger om niet vanaf het dak te werken. Denk hierbij aan daken met een steile helling of ongunstige weersomstandigheden.

Niet alleen voor de professional, maar ook voor u is het veiliger om de binnenkant van de schoorsteen regelmatig te laten reinigen. Door het verwijderen van creosootafzetting voorkomt u schoorsteenbranden.

Verder kan het zijn dat vogels uw schoorsteen als broedplaats hebben gekozen, wat tot verstoppingen kan leiden. Zo’n blokkade in het rookkanaal kan koolmonoxidevergiftiging veroorzaken, wat levensgevaarlijk is.

Schoorsteenvegen vanaf binnenuit is sneller

Het traditionele schoorsteenvegen gebeurde meestal vanaf de buitenkant. Met de moderne technieken van vandaag is het echter mogelijk om dit vanuit de binnenzijde te doen.

Hierdoor is het niet langer nodig om ladders of hoogwerkers te gebruiken, waardoor de schoorsteenveger sneller kan starten. Dit heeft als voordeel dat de klus sneller geklaard kan zijn en vaak ook kostenefficiënter is voor de huiseigenaar.

Is schoorsteenvegen van binnenuit net zo betrouwbaar als vanaf boven?

Gecertificeerde schoorsteenvegers kunnen uw schoorsteen net zo effectief reinigen van binnenuit als van bovenaf. U kunt er zeker van zijn dat onze professionals pas vertrekken als ze zeker weten dat uw schoorsteen grondig is gereinigd.

Wij begrijpen hoe belangrijk een schone schoorsteen is en streven ernaar dat u, na onze diensten, zonder zorgen kunt genieten van uw open haard. Overweegt u een professionele schoorsteenveegbeurt? Contacteer Schoorsteenveger Roosendaal op 0165 205 740.

Hoe gaat het schoorsteenvegen van binnenuit in zijn werk?

Het belangrijkste is dat er voldoende toegangsruimte is bij de haard of kachel om van binnenuit te kunnen werken.

Eenmaal bevestigd dat er voldoende toegang is, gaat de schoorsteenveger aan de slag met speciale gereedschappen.

Deze omvatten onder andere veegstokken met borstels. Door deze stokken aaneen te schakelen, kan de schoorsteenveger de volledige lengte van de schoorsteen bereiken en grondig reinigen.

Wilt u veilig en verantwoord stoken?

Bel nu voor gratis advies!

Onze Schoorsteenvegerdiensten

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteenveger

Bent u opzoek naar een schoorsteenveger in Roosendaal? Neem direct contact op!

blurb-img-schoorsteenveger

Vogelnest verwijderen

Zit er een vogelnest in uw schoorsteen? Wij helpen u graag bij het verwijderen van het nest.

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteenbrand

Wilt u een schoorsteenbrand voorkomen? Laat uw schoorsteen dan regelmatig reinigen.

blurb-img-schoorsteenveger

Zelf schoorsteenvegen

Wilt u zelf uw schoorsteen vegen? Neem dan een kijkje op onze pagina over schoorsteenvegen.

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteeninspectie

Wilt u een schoorsteeninspectie laten uitvoeren? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Roosendaal.

blurb-img-schoorsteenveger

Creosoot verwijderen

Heeft u te maken met creosoot in uw schoorsteen? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Roosendaal.

Werkwijze Schoorsteenveger Roosendaal

\

1.

Afspraak

Via telefoon/mail plannen we een afspraak.

\

2.

Vegen

Wij vegen uw schoorsteen/rookkanalen.

\

3.

Veilig stoken

U kunt weer veilig & verantwoord stoken.

Veelgestelde Vragen

Waarom moet ik mijn schoorsteen laten vegen?

Een reden waarom u uw schoorsteen moet laten vegen is voor de veiligheid van u en uw huisgenoten. Het risico op een schoorsteenbrand is vele malen kleiner bij een schone schoorsteen.

Daarnaast is een schone schoorsteen beter voor het milieu! Een schone schoorsteen stoot namelijk minder schadelijke stoffen uit.

Hoe vaak moet ik mijn schoorsteen vegen?
Dit hangt af van hoe vaak u gebruik maakt van uw schoorsteen. Gebruikt u de schoorsteen dagelijks? Dan raden wij u aan om uw schoorsteen minimaal twee keer per jaar te laten vegen. Op het moment u de schoorsteen niet dagelijks gebruikt, raden wij u aan dit minimaal één keer per jaar te doen.

Twijfelt u of u uw schoorsteen moet laten vegen? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Roosendaal via 0165 205 740. Wij helpen u graag!

Wanneer moet ik de schoorsteenveger bellen?

U kunt uw schoorsteen het hele jaar door laten vegen. Houdt er rekening mee dat het een stuk drukker is aan het einde van het jaar! Maak daarom tijdig een afspraak. Het is ook mogelijk om uw schoorsteen in de zomer te laten vegen!

Hoe stook ik op een veilige en gezonde manier?

De manier van stoken heeft veel invloed op het vrijkomen van schadelijke stoffen. Een aantal tips om goed te stoken:

  • Een haard of kachel op gas is minder schadelijk dan een haard of kachel op hout.
  • Laat uw toestel en schoorsteen installeren door een erkende installateur.
  • Laat uw schoorsteen minstens eenmaal per jaar vegen.
  • Stook alleen geschikte brandstoffen.
  • Stook niet bij mistig of windstil weer.
Kan de schoorsteenveger mijn schoorsteen inspecteren?
Ja, dat kan zeker. Tijdens een schoorsteen inspectie controleren wij uw schoorsteen onder andere op beschadigingen, losgeraakt steen of lood, scheuren in de bovenplaat en opstoppingen in het schoorsteenkanaal. Door deze problemen tijdig te signaleren, wordt grote schade voorkomen.

Wilt u een schoorsteen inspectie laten uitvoeren? Bel dan gerust met Schoorsteenveger Roosendaal op 0165 205 740.

Is een haard of kachel slecht voor het milieu?
Dat is afhankelijk van uw haard of kachel. Tijdens het stoken van hout of andere vaste brandstoffen komen veel stoffen vrij, zowel binnen- als buitenshuis. Deze stoffen kunnen schadelijk zijn voor het milieu, voor de gezondheid; ze kunnen leiden tot overlast voor omwonenden.

Om deze negatieve effecten zo klein mogelijk te houden, raden wij u aan goed na te denken over de brandstof van uw haard of kachel. Haarden en kachels op aardgas stoten relatief weinig schadelijke stoffen uit en is dus minder schadelijk dan een haard of kachel op hout.

Hoe voorkom ik een schoorsteenbrand?
Een schoorsteenbrand is erg vervelend. De kans op een schoorsteenbrand is aanzienlijk kleiner wanneer een schoorsteen goed onderhouden wordt. Een schone schoorsteen kan niet in brand vliegen!

Laat uw schoorsteen daarom één of twee keer per jaar vegen door een ervaren schoorsteenveger. Een schoorsteenveger kijkt ook uit naar andere mankementen in of aan uw schoorsteen, zoals scheuren of lekken.

Wilt u een schoorsteenbrand voorkomen? Wij helpen u hier graag bij! Neem contact op met Schoorsteenveger Roosendaal via 0165 205 740.

Kan ik zelf mijn schoorsteen vegen?

Dat is mogelijk. Echter heeft u, wanneer u uw schoorsteen laat vegen door een ervaren schoorsteenveger, wel de zekerheid dat dit op een goede manier gedaan is.

Daarnaast krijgt u van de schoorsteenveger een bewijs van vegen. Uw verzekeraar kan naar dit bewijs vragen op het moment dat u te maken krijgt met brand in uw haard, kachel of schoorsteen.

Wat doe ik als er zwarte rook uit mijn schoorsteen komt?
Zwarte rook uit een schoorsteen is een effect van slecht stoken. Donkere rook betekent een onvolledig verbrandingsproces. In veel gevallen zien we dat dit komt door een slecht trekkende schoorsteen, te weinig luchttoevoer of ongeschikt brandstof.

Witte of kleurloze rook betekent veelal dat het verbrandingsproces goed verloopt.

Ben ik verzekerd bij schoorsteenbrand?
In veruit de meeste gevallen wel. Sommige verzekeraars willen een bewijs van vegen zien. Wij raden u daarom aan het bewijs van de schoorsteenveger ten alle tijden te bewaren.

Wilt u zeker zijn dat u verzekerd bent bij schoorsteenbrand? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Roosendaal via 0165 205 740.

Wat doe ik als er een vogelnest in mijn schoorsteen zit?
Op het moment dat er een nestje in uw schoorsteen zit, raden wij u aan de hulp in te schakelen van een ervaren schoorsteenveger.

U mag een vogelnest niet zomaar verwijderen. Wanneer de vogels in het broedseizoen zijn, dan moet u deze periode eerst wachten. Pas na afloop van het broedseizoen mag het vogelnest verwijdert worden. Dit staat beschreven in de Wet natuurbescherming.

Tarieven Schoorsteenvegen Roosendaal

Houtkachel

  • inclusief arbeid en btw
  • geen voorrijkosten

78,-

Pelletkachel

88,-

Rieten dak

98,-

Klanten Zeggen

Schoorsteenveger Roosendaal heeft bij mij mijn open haard en schoorsteen geveegd. Goede service tegen een schappelijke prijs!

Paul

uit Roosendaal

Al jaren onze vaste schoorsteenveger. Wij zijn meer dan tevreden!

Bastiaan

uit Roosendaal

Vanuit mijn haard kwam er rook de woonkamer in. Op zeer korte termijn had Schoorsteenveger Roosendaal nog een plekje om onze rookkanalen te inspecteren. Na een inspectie bleek dat onze schoorsteen alleen geveegd moest worden. Fijn geholpen door de vriendelijke man.

Rianne

uit Roosendaal

Twee keer per jaar komt er een schoorsteenveger van Schoorsteenveger Roosendaal mijn rookkanalen vegen. Elke keer goed geregeld!

Karel

uit Roosendaal

Onze Partners

Wilt u veilig en verantwoord stoken?

Bel nu voor gratis advies!

Call Now Button